Čoho je bohom tlaltecuhtli?
Čoho je bohom tlaltecuhtli?

Video: Čoho je bohom tlaltecuhtli?

Video: Čoho je bohom tlaltecuhtli?
Video: Зов Махди 2024, Apríl
Anonim

Tlaltecuhtli 'Pán/Lady Zeme' bola mezoamerická bohyňa zeme spojená s plodnosťou. Jej rozrezané telo, predstavované ako strašné ropušie monštrum, dalo vzniknúť svetu v aztéckom mýte o stvorení piateho a posledného vesmíru.

Kto je potom tlaltecuhtli?

?aːl. teːkʷ. t??i]) je predkolumbovské mezoamerické božstvo uctievané predovšetkým obyvateľmi Mexika (Aztékov). Niekedy označované ako „pozemské monštrum“, Tlaltecuhtli's roztrhané telo bolo základom pre svet v aztéckom príbehu o stvorení piateho a posledného kozmu.

A kto bol bohom zeme? Geb

Čo je týmto spôsobom tonatiuh bohom?

V mezoamerickej kultúre Tonatiuh (Nahuatl: Tōnatiuh [toːˈnati?] „Pohyb Slnka“) bol ako aztécke slnečné božstvo dennej oblohy a ovládal hlavný smer východu. Podľa aztéckej mytológie, Tonatiuh bolo známe ako „Piate slnko“a dostalo podľa kalendára názov naui olin, čo znamená „4 pohyby“.

Kto bol Bohom života a vetra?

Podľa inej verzie mýtu je Quetzalcoatl jedným zo štyroch synov Ometecuhtliho a Omecihuatla, štyroch Tezcatlipocas, z ktorých každý predsedá jednému zo štyroch hlavných smerov. Nad Západom predsedá Biela Tezcatlipoca, Quetzalcoatl, The boh svetla, spravodlivosti, milosrdenstva a vietor.

Odporúča: