Ako funguje lexikálny analyzátor?
Ako funguje lexikálny analyzátor?

Video: Ako funguje lexikálny analyzátor?

Video: Ako funguje lexikálny analyzátor?
Video: Как работает лексический анализатор 2024, Marec
Anonim

Lexikálna analýza je prvá fáza kompilátora. The lexikálny analyzátor rozdelí tieto syntaxe na sériu tokenov odstránením všetkých medzier alebo komentárov v zdrojovom kóde. Ak lexikálny analyzátor zistí, že token je neplatný, vygeneruje chybu. The lexikálny analyzátor funguje úzko so syntaxou analyzátor.

Čo teda robí lexikálny analyzátor?

Lexer, tiež nazývaný lexikálny analyzátor alebo tokenizér, je program, ktorý rozkladá vstup zdrojový kód do postupnosti lexém. Číta sa vstup zdrojový kód znak po znaku, rozpoznáva lexémy a vydáva sekvenciu tokenov popisujúcich lexémy.

Podobne, aký je rozdiel medzi lexikálnym a syntaktickým analyzátorom? Hlavný rozdiel medzi lexikálnou analýzou a syntaktická analýza je to? lexikálna analýza načítava zdrojový kód jeden znak po druhom a prevádza ho na zmysluplné lexémy (tokeny), keďže syntaktická analýza vezme tieto tokeny a vytvorí strom analýzy ako výstup.

Následne je otázkou, aký je výstup lexikálneho analyzátora?

(I) The výkon z a lexikálny analyzátor je tokeny. (II) Celkový počet tokenov v printf("i=%d, &i=%x", i, &i); sú 10. (III) Tabuľka symbolov môže byť implementovaná pomocou poľa, hašovacej tabuľky, stromu a prepojených zoznamov.

Ako funguje Lexer?

The lexer jednoducho zmení bezvýznamný reťazec na plochý zoznam vecí ako „číselný literál“, „reťazcový literál“, „identifikátor“alebo „operátor“a môže robiť veci ako rozpoznávanie vyhradených identifikátorov („kľúčových slov“) a vynechávanie medzier. Formálne, a lexer rozpoznáva určitú sadu regulárnych jazykov.

Odporúča: