Prečo sa tak nazýva trojuholníkový obchod?
Prečo sa tak nazýva trojuholníkový obchod?

Video: Prečo sa tak nazýva trojuholníkový obchod?

Video: Prečo sa tak nazýva trojuholníkový obchod?
Video: Основные ошибки при возведении перегородок из газобетона #5 2024, Marec
Anonim

Názov mu dali európski obchodníci, ktorí vymieňali tovar za afrických otrokov. To bolo volal na trojstranný obchod kvôli svojmu tvaru, ktorý sa podobal na a trojuholník . - Prvá časť cesty z Európy do Afriky, kde sa tradičný tovar vymieňal za otrokov.

Navyše, aký bol dôvod trojstranného obchodu?

Hlavná príčina na obchodu boli kolónie, ktoré európske krajiny začali rozvíjať. Napríklad v Amerike, ktorá bola kolóniou Anglicka, bol dopyt po mnohých robotníkoch na cukrových, tabakových a bavlníkových plantážach.

Možno sa tiež opýtať, aké sú tri časti trojuholníkového obchodu? - Prvý úsek bol z obchodu bola z Európy do Afriky, kde sa tovar vymieňal za otrokov. -Druhá alebo stredná noha obchodu bola preprava otrokov do Ameriky. - Tretia noha obchodu bola preprava tovaru z Ameriky späť do Európy. (Pozri ďalšie mapy).

Následne je otázkou, čo znamená pojem trojuholníkový obchod?

Trojstranný obchod alebo trojuholníkový obchod je historický termín označujúci obchodu medzi tromi prístavmi alebo regiónmi. Trojstranný obchod sa zvyčajne vyvíja, keď má región exportné komodity, ktoré nie sú potrebné v regióne, z ktorého pochádza jeho hlavný dovoz.

Kto zrušil otroctvo?

13. dodatok, ktorý formálne zrušil otroctvo v USA, prešiel senátom 8. apríla 1864 a snemovňou 31. januára 1865. 1. februára 1865 Prezident Abraham Lincoln schválila spoločnú rezolúciu Kongresu o predložení navrhovanej zmeny do zákonodarných zborov štátu.

Odporúča: