Aká je štruktúra placenty?
Aká je štruktúra placenty?

Video: Aká je štruktúra placenty?

Video: Aká je štruktúra placenty?
Video: Плацента в домашней косметике 2024, Apríl
Anonim

The placenta pozostáva z materského tkaniva aj tkaniva odvodeného z embrya. Chorion je embryonálna časť placenta . Skladá sa z fetálnych krvných ciev a trofoblastov, ktoré sú usporiadané do prstov štruktúry nazývané choriové klky.

Otázkou tiež je, čo je placenta opísať jej štruktúru?

Placenta je špeciálne tkanivo, ktoré pomáha ľudskému embryu získavať výživu z krvi matky. Štruktúra placenty je disk podobný štruktúru uložené v stene maternice. Obsahuje klky na strane embrya. Obsahuje krvné priestory na matkinej strane, ktoré obklopujú klky.

Po druhé, aká je funkcia placenty? The placenta pôsobí na poskytovanie kyslíka a živín plodu, pričom odstraňuje oxid uhličitý a iné odpadové produkty. Metabolizuje množstvo látok a môže uvoľňovať metabolické produkty do obehu matky a/alebo plodu.

Vzhľadom na to, aké sú typy placenty?

Cicavca placenty sú rozdelené do dvoch typy podľa fetálnej membrány vrátane chorionu, žĺtkového vaku placenta (choriovitellín placenta ) a chorioalantoické placenta.

Aká je základná štrukturálna jednotka placenty?

V termíne, placenta váži takmer 500 g, má priemer 15–20 cm, hrúbku 2–3 cm a povrch takmer 15 m2. The základná stavebná jednotka placenty je choriový villus. Klky sú cievne výbežky tkaniva plodu obklopené choriom.

Odporúča: