Aký je argument pre dualizmus?
Aký je argument pre dualizmus?

Video: Aký je argument pre dualizmus?

Video: Aký je argument pre dualizmus?
Video: A Selfish Argument for Making the World a Better Place – Egoistic Altruism 2024, Apríl
Anonim

Dualisti bežne argumentujú za rozlíšenie mysle a hmoty pomocou Leibnizovho zákona identity, podľa ktorého sú dve veci identické vtedy a len vtedy, ak súčasne zdieľajú presne tie isté vlastnosti.

Aký je v tomto smere Descartov argument pre dualizmus?

„Nedeliteľnosť argument“pre dualizmus bol formulovaný Descartes takto: „medzi mysľou a telom je veľký rozdiel, pretože telo je svojou podstatou niečo deliteľné, zatiaľ čo myseľ je jednoducho nedeliteľná…

Po druhé, aký je príklad dualizmu? Príklady epistemologického dualizmus sú bytie a myšlienka, subjekt a objekt a zmyslový údaj a vec; príklady metafyzického dualizmus sú Boh a svet, hmota a duch, telo a myseľ, dobro a zlo.

Tiež vedieť, čo je teória dualizmu?

dualizmus v metafyzike je presvedčenie, že existujú dva druhy reality: materiálna (fyzická) a nehmotná (duchovná). Vo filozofii mysle, dualizmus je pozícia, že myseľ a telo sú nejakým kategorickým spôsobom od seba oddelené a že duševné javy sú v niektorých ohľadoch nefyzickej povahy.

Je epifenomenalizmus dualizmus?

Epifenomenalizmus . Pretože duševné udalosti sú akýmsi pretlakom, ktorý nemôže spôsobiť nič fyzické, no má nefyzické vlastnosti, epifenomenalizmus sa považuje za formu vlastníctva dualizmus.

Odporúča: