Prečo je PAPP nízky pri Downovom syndróme?
Prečo je PAPP nízky pri Downovom syndróme?

Video: Prečo je PAPP nízky pri Downovom syndróme?

Video: Prečo je PAPP nízky pri Downovom syndróme?
Video: PAPP-A: норма МоМ, анализ в 12 недель, низкий PAPP-A. О чем говорит низкий ПАПП-А при беременности? 2024, Apríl
Anonim

Znížené hladiny PAPP -A pred 14. týždňom tehotenstva sú spojené so zvýšeným rizikom pre Downov syndróm a trizómia 18. Väčšina plodov s Downov syndróm majú zvýšené hodnoty NT v porovnaní s normálnymi plodmi v rovnakom gestačnom veku.

Okrem toho, znamená nízky PAPP Downov syndróm?

Štúdie to ukázali nízka úrovne PAPP -A môže súvisieť s tým, že placenta nefunguje tak, ako by mala robiť . To môže viesť k tomu, že niektoré deti nespĺňajú svoj rastový potenciál (nerastú podľa očakávania). Nízka úrovne PAPP -A môže byť tiež spojené s Downov syndróm.

je nízky PAPP nebezpečný? Pacienti s Papp - Hladina nižšia ako 0,5 MOM má vyššie riziko predčasného pôrodu, obmedzenia rastu plodu a mŕtvo narodených detí spolu so zvýšeným výskytom hypertenzných porúch tehotenstva. Čím nižšia je hodnota MOM Papp -A, tým väčšia je šanca na nepriaznivý výsledok pôrodu.

Okrem toho, čo spôsobuje nízky PAPP A?

Nízka úrovne PAPP -A (keď je menej ako 0,4 MoM v tehotenstve) môže súvisieť s: Nižšou pôrodnou hmotnosťou dieťaťa, pretože vaša placenta nemusí tak dobre fungovať. Zvýšená šanca na skorý pôrod. Potrat v druhej polovici tehotenstva.

Prečo je AFP nízky pri Downovom syndróme?

Ak vám ukážu výsledky nižšie než normálne AFP hladiny, môže to znamenať, že vaše dieťa má genetickú poruchu, ako napr Downov syndróm , stav, ktorý spôsobuje intelektuálne a vývojové problémy. Môže to znamenať, že máte viac ako jedno dieťa alebo že váš dátum pôrodu je nesprávny. Môžete tiež získať falošne pozitívny výsledok.

Odporúča: