Rastie alebo klesá tehotenstvo tínedžerov?
Rastie alebo klesá tehotenstvo tínedžerov?

Video: Rastie alebo klesá tehotenstvo tínedžerov?

Video: Rastie alebo klesá tehotenstvo tínedžerov?
Video: Pregnancy transformation Week By Week 6 - 39 Progress 2024, Apríl
Anonim

Po rokoch zvyšuje v 70. a 80. rokoch 20. storočia tehotenstvo tínedžerov miera vyvrcholila v roku 1990 a odvtedy neustále klesá. v podstate tehotenstvo tínedžerov sadzby môžu znížiť jedným z dvoch spôsobov - ak tínedžerov mať menej sexu alebo sa stať účinnejšími užívateľkami antikoncepcie – alebo prostredníctvom nejakej kombinácie oboch.

Zvyšuje sa teda miera tehotenstva u tínedžerov?

Narodenie sadzby klesol o 10 % u žien vo veku 15 – 17 rokov a o 6 % u žien vo veku 18 – 19 rokov. Napriek tomu U. S. miera tehotenstva mladistvých je podstatne vyššie než v iných západných industrializovaných krajinách5a rasové/etnické a geografické rozdiely v dospievajúci narodenia sadzby pretrvávať.

Tiež viete, o koľko sa znížilo tehotenstvo u tínedžerov? Dnes U. S. dospievajúci pôrodnosť je na historickom minime. Od roku 1991 sadzby z tehotenstvo tínedžerov klesli o polovicu. V roku 2013 CDC oznámilo, že pôrodnosť v USA tínedžerov 15-19 roční klesli na rekordne nízku úroveň, ktorá nebola zaznamenaná od roku 1946. Tento pokles v r tehotenstvá tínedžerov prekročil všetky rasy a etniká.

Podobne sa kladie otázka, prečo sa zvyšuje počet tínedžeriek?

Hlavným dôvodom veľkého zjavného zvýšiť v predmanželskom tehotenstva je zvýšiť v sexuálnej aktivite. Tam bol zvýšiť v predmanželskom tehotenstva medzi sexuálne aktívnymi bielymi tínedžerov , ale nie medzi čiernymi tínedžerov . Nedostatok zvýšiť medzi černochmi je pravdepodobne dôsledkom nedostatočného hlásenia potratov.

Kedy bolo tehotenstvo u tínedžerov najvyššie?

Pôrodnosť tínedžerov Miera pôrodnosti tínedžerov v roku 2017 (narodených na 1 000 žien vo veku 15 až 19 rokov v danom roku) klesla o sedem percent v porovnaní s rokom 2016, keď bola pôrodnosť 20,3 percenta, a o 70 percent oproti roku 1991, keď bola rekordne vysoká. zo 61.8.

Odporúča: