Čo je Izhar?
Čo je Izhar?

Video: Čo je Izhar?

Video: Čo je Izhar?
Video: ЛУЧШАЯ ПОЛНАЯ ВЕРСИЯ "Press Start Full" [уровень 2.2 XL] - Geometry Dash 2024, Septembra
Anonim

Izhar . keď je po Poon Saakin alebo Tanveen niektoré z vyššie uvedených písmen hrdla. izhar sa uskutoční. Izhar znamená „Jasné“, vyslovujeme „n“zvuk poludňajšieho sakina alebo tanween bez potiahnutia a Ghunna.

Vzhľadom na to, čo je Idhaar?

Idhaar je pravidlo, ktoré nastáva po poludní saakin nasleduje jedno z hrdelných písmen. Znamená to „zdanlivý“, takže recitátor jasne hovorí zvuk poludnia. Idhaar je vyslovovať písmená z ich makhraju, jasne a zreteľne, bez akýchkoľvek zmien.

Podobne, aké sú písmená Idghaamu?, ?, ?, ?, ?, ? a zhromažďujú sa v slove (????????????). Poznámka: Idghaam sa objaví iba v dvoch slovách.

Okrem vyššie uvedeného, čo je Izhar Mutlaq?

Ith-haar Al- Mutlaq možno doslovne preložiť ako „Zobrazuje absolútne“, takže v podstate úplne čistá a dokonalá výslovnosť poludňajšieho písmena. Toto pravidlo tajweed platí pre tie časy, keď po poludňajšej saakine nasleduje jedno z vyššie uvedených písmen, ale v rámci jedného slova.

Čo je Makhraj?

Makhraj je jedným zo základov tajweedu, na ktorom sa spoliehajú ostatné pravidlá a systémy. Použitím Makhraj znamená mať správnu polohu rečových orgánov na vytvorenie písmena, aby sa dalo odlíšiť od ostatných. To isté platí, či ide o spoluhlásku alebo samohlásku.

Odporúča: