Čo je vegetatívna duša?
Čo je vegetatívna duša?

Video: Čo je vegetatívna duša?

Video: Čo je vegetatívna duša?
Video: Отава Ё – Сумецкая (русские частушки под драку) Otava Yo - russian couplets while fighting 2024, Smieť
Anonim

vegetatívna duša . v myslení Aristotela typ duša posadnutý rastlinami. The vegetatívna duša má schopnosť rásť a rozmnožovať sa, ale nemá schopnosť prijímať a reagovať na zmyslové dojmy ani schopnosť racionálneho myslenia. Porovnaj racionálne duša ; citlivý duša.

Okrem toho, aké sú 3 typy duší?

čím viac častí duša bytosť vlastní, tým je vyvinutejšia a rozvinutejšia. tri typy duší sú výživné duša , rozumný duša a racionálne duša . Výživné duša je prvý a najrozšírenejší medzi všetkými živými vecami.

Možno sa tiež opýtať, čo je to pojem duša? Duša , v náboženstve a filozofii, nehmotný aspekt alebo podstata ľudskej bytosti, to, čo dáva individualitu a ľudskosť, často považované za synonymum mysle alebo ja.

Následne si možno položiť otázku, čo je to rozumná duša?

Definícia racionálna duša .: duša že v scholastickej tradícii existuje nezávislá existencia mimo tela a to je charakteristickým oživujúcim princípom ľudského života na rozdiel od života zvierat alebo rastlín - porovnaj zviera duša , zelenina duša.

Čo myslí Aristoteles pod pojmom duša?

A duša , Aristoteles hovorí, je „skutočnosť tela, ktoré má život“, kde život znamená schopnosť sebaobživy, rastu a reprodukcie. Ak niekto považuje živú substanciu za zloženinu hmoty a formy, potom duša je forma prirodzeného alebo, as Aristoteles niekedy hovorí, organické-telo.

Odporúča: