Akou autoritou Ján Krstiteľ pokrstil Ježiša?
Akou autoritou Ján Krstiteľ pokrstil Ježiša?

Video: Akou autoritou Ján Krstiteľ pokrstil Ježiša?

Video: Akou autoritou Ján Krstiteľ pokrstil Ježiša?
Video: Ján Krstiteľ - hlas a svedok Ježiša Krista 2024, Smieť
Anonim

John vyhlasuje krst o pokání na odpustenie hriechov a hovorí, že po ňom príde iný, kto nie krstiť s vodou, ale s Duchom Svätým. Neskôr v evanjeliu je správa o John's smrť.

Je tiež potrebné vedieť, či Ján Krstiteľ krstil v Ježišovom mene?

Evanjelium o John ( John 3:23) sa zmieňuje o Enóne neďaleko Salima ako o jednom mieste, kde Ján Krstiteľ pokrstil ľudia, „pretože tam bol je tam veľa vody." Samostatne, John 1:28 to uvádza Krstil Ján Krstiteľ v "Bethany za Jordánskom".

Odkiaľ prišiel Ján k myšlienke krstu? Mnohí učenci tomu veria John baptista dostal nápad krstu ľudí od židovskej tevilah (????????), očistný rituál ponorenia celého tela do mikve (bazénu vody), ktorý je okrem iného potrebný na obrátenie.

Okrem toho, akým menom by ste mali byť pokrstení?

Skutky 2 zaznamenávajú, ako apoštol Peter v deň Letníc kázal zástupom „kajať sa a byť pokrstený v na názov Ježiša Krista na odpustenie (alebo odpustenie) hriechov“(Skutky 2:38). Ďalšie podrobné záznamy o krstiny v kniha Skutkov ukazuje, ako prví apoštoli krstia v názov Ježiša.

Čo povedal Ján Krstiteľ pri krste?

Marek 1:4“ Ján krstil na púšti a KÁZAJTE KRST POKÁNIA ZA ODPUSTENIE HRIECHOV“. Marek 1:8 „Naozaj mám pokrstený ty s vodou: ale on bude krstiť ty s Duchom Svätým." Skutky 1:5 „Pre John skutočne pokrstený s vodou; ale budeš pokrstený s Duchom Svätým už nie veľa dní."

Odporúča: