Kde Luther zverejnil svojich 95 téz?
Kde Luther zverejnil svojich 95 téz?

Video: Kde Luther zverejnil svojich 95 téz?

Video: Kde Luther zverejnil svojich 95 téz?
Video: 1 урок "Выйди из коробки" - Торбен Сондергаард. 2024, Apríl
Anonim

Martina Luthera príspevky jeho 95 téz . V tento deň roku 1517 kňaz a učenec Martina Luthera pristúpi k dverám zámockého kostola v nemeckom Wittenbergu a pribije k nim kus papiera, ktorý obsahuje 95 revolučné názory, ktoré by začali protestantskú reformáciu.

Kde z toho Martin Luther zverejnil svojich 95 téz?

Populárna legenda hovorí, že 31. októbra 1517 Luther vzdorovito pribil kópiu jeho 95 téz k dverám zámockého kostola Wittenberg.

Tiež viete, pribil Luther na dvere 95 téz? V roku 1961 Erwin Iserloh, katolík Luther výskumník tvrdil, že neexistujú žiadne dôkazy o tom Luther vlastne pribil jeho 95 téz do Hradného kostola dvere . Skutočne, na oslavách reformácie v roku 1617, Luther bol zobrazený ako písanie 95 téz na kostole dvere s brkom.

Prečo teda Luther uverejnil svojich 95 téz?

Martina Luthera príspevky 95 téz In jeho tézy , Luther odsúdený na excesy a korupcia na Najmä rímskokatolícka cirkev na pápežská prax žiadať platbu nazývanú „odpustky“. na odpustenie hriechov.

Čo hovorilo 95 téz?

Deväťdesiatpäť Tézy o moci odpustkov napísal Martin Luther v roku 1517 a sú všeobecne považované za primárne prostriedky protestantskej reformácie. Dr Martin Luther ich použil Tézy aby dal najavo svoje nešťastie s predajom odpustkov Cirkvi, a to nakoniec dalo vznik protestantizmu.

Odporúča: