Čo nám hovorí Magnificat?
Čo nám hovorí Magnificat?

Video: Čo nám hovorí Magnificat?

Video: Čo nám hovorí Magnificat?
Video: Johann Kuhnau: Magnificat in C major (Ton Koopmann, Amsterdam Baroque Orchestra) 2024, Smieť
Anonim

The Magnificat (Latinsky „[Moja duša] velebí [Pána]“) je chválospev známy aj ako Pieseň o Márii, spev o Márii a v byzantskej tradícii Óda na Bohorodičku (grécky: ? ?δ? τ?ς Θεοτόκου). Vo východnom kresťanstve je Magnificat sa zvyčajne spieva na nedeľných matutínach.

Aké je teda posolstvo Magnifikátu?

Iste, odteraz ma budú blahoslaviť všetky pokolenia; lebo veľké veci mi urobil Mocný a sväté je jeho meno. Jeho milosrdenstvo je pre tých, ktorí sa ho boja z pokolenia na pokolenie.

Podobne, čo odhaľuje Magnifikat o Božej podstate? i) Bože je spasiteľ, pretože pamätá na ponížených. ii) Bože je mocný, lebo rozháňa pyšných/ robí skvelé veci. iii) Bože je Svätý/Sväté je jeho meno. v) Bože je Starostlivý/chráni/pretože vyvyšuje pokorných.

Len tak, aký je účel Magnificat?

Magnificat , tiež nazývaný chválospev o Márii alebo Óda na Theotokos, v kresťanstve, hymnus chvály Márie, Ježišovej matky, ktorý sa nachádza v Lukášovi 1:46–55. The Magnificat sa spieva každý deň pri večernej modlitbe alebo vešperách v rehoľných domoch a iných kostoloch, kde sa slávia vešpery.

Prečo je Magnifikat modlitbou za kráľovstvo?

Jedným zo spôsobov by bolo vidieť to ako radosť modlitba , oslavujúc veľkosť Kráľovstvo Boží. The Magnificat je modlitba Mária povedala, keď zistila, že je tehotná s Ježišom. Tiež, Magnificat uprednostňuje chudobných a chce im pomôcť „Som za chudobných, preto chcem chudobnú cirkev. '

Odporúča: