Kedy bola vynájdená prvá toaleta?
Kedy bola vynájdená prvá toaleta?

Video: Kedy bola vynájdená prvá toaleta?

Video: Kedy bola vynájdená prvá toaleta?
Video: Reakce po testování sprchovací toalety vás překvapí upřímností! 2024, Smieť
Anonim

1596

A kto vynašiel prvý záchod?

Ismail al-Jazari Joseph Bramah John Harington

Možno sa tiež spýtať, kto vo viktoriánskych časoch vynašiel splachovací záchod? Povedzme si jednu vec na rovinu: Thomas Crapper nie vymyslieť splachovací záchod . V skutočnosti tie slávne viktoriánsky inštalatérovi sa ani len nevenuje výraz „svinstvo“(používal ho ešte predtým, ako bol v plienkach). V skutočnosti to bolo v roku 1590, keď sir John Harington, krstný syn kráľovnej Alžbety I., predstavil prvý splachovací záchod.

Rovnako, kde bol vynájdený splachovací záchod?

približne 26. storočie pred Kristom: Splachovacie toalety boli prvýkrát použité v civilizácii údolia Indus. V niekoľkých mestách sa zistilo, že a splachovací záchod bola takmer v každom dome, napojená na sofistikovaný kanalizačný systém. Prvý mal krétsky kráľ Minos splachovanie toaleta zaznamenaná v histórii pred viac ako 2800 rokmi.

Ako fungoval prvý splachovací záchod?

Mechanický spláchnuť z cisterny The najprv zariadenie umožňuje rýchle vypustenie časti obsahu nádrže (zvyčajne v rozsahu 3-6 litrov) do toaleta, WC misky, čo spôsobí, že obsah misky sa pozametá alebo vysaje z nej toaleta, WC a do odtoku, keď používateľ obsluhuje spláchnuť.

Odporúča: