Používame po každom jednotné alebo množné číslo?
Používame po každom jednotné alebo množné číslo?

Video: Používame po každom jednotné alebo množné číslo?

Video: Používame po každom jednotné alebo množné číslo?
Video: collective nouns: singular or plural? 2024, Smieť
Anonim

najprv z všetky," každý “znamená si hovorí o každý jeden z skupina, oddelene. 1) Kedy použité pred a jednotného čísla podstatné meno, " každý "berie a sloveso jednotného čísla . Príklady: 2) Kedy použité po a množné číslo predmet," každý "berie a množné sloveso.

Okrem toho, každý má jednotné alebo množné číslo?

Každý je často nasleduje predložková väzba končiaca na a množné číslo slovo ( Každý áut), čím sa zamieňa výber slovesa. Každý , tiež, je vždy jednotného čísla a vyžaduje a jednotného čísla sloveso.

Tak isto, používate je alebo ste s každým? Ak je podstatné meno jednotného čísla, použitie je. Ak je množné číslo alebo existuje viac ako jedno podstatné meno, použitie sú. Mačka zje všetko svoje jedlo.

Okrem toho, používame za každým množné číslo?

Keď zámeno [ každý ] nasleduje an z fráza obsahujúca a množné číslo podstatné meno alebo zámeno, existuje tendencia k slovesu byť množné číslo : Každý z kandidáti hovorili (alebo hovorili) k tejto téme. Niektoré príručky používania tvrdia, že správne je iba sloveso v jednotnom čísle, ale množné číslo slovesá sa často vyskytujú aj v upravenom písaní.

Čo je správne, každý má alebo má každý?

Re: Každý má alebo Každý má Podľa mnohých názorov „ každý má "je len formálnejšia ako" každý má “, teda údajne oboje sú správne . Avšak a podľa tých istých názorov, ak predchádza zložený predmet, malo by sa použiť jednotné číslo, ako v: " Každý chlapec a dievča má dôvody byť nešťastný."

Odporúča: