Prečo súvisí kritické čítanie s kritickým písaním?
Prečo súvisí kritické čítanie s kritickým písaním?

Video: Prečo súvisí kritické čítanie s kritickým písaním?

Video: Prečo súvisí kritické čítanie s kritickým písaním?
Video: Písanie a čítanie slabík so s 2024, Smieť
Anonim

Váš písanie bude zahŕňať úvahy o písaných textoch: tj. kritické čítanie . Váš kritické čítanie textu a myslenie o texte vám umožňuje použiť ho na vytvorenie vlastnej argumentácie. Budete posudzovať a interpretovať myšlienky, argumenty a tvrdenia iných prezentovaných v textoch, ktoré čítať.

Otázkou tiež je, ako súvisí kritické čítanie s kritickým písaním?

Kritické čítanie môže zahŕňať hodnotenie. Váš čítanie textu už je kritický ak vysvetľuje a robí sériu úsudkov o tom, ako je text argumentovaný. Niektoré eseje však môžu vyžadovať, aby ste zhodnotili silné a slabé stránky argumentu. Ak je argument silný, prečo?

Následne je otázkou, prečo je pri akademickom písaní potrebné kritické čítanie? Kritické čítanie . to je kriticky dôležité . Kritické čítanie vyžaduje, aby ste vyhodnotili argumenty v texte. To tiež znamená byť si vedomý svojich názorov a predpokladov (pozitívnych aj negatívnych) o texte, ktorým ste čítanie tak to môžeš úprimne zhodnotiť.

Aký je teda rozdiel medzi kritickým čítaním a kritickým písaním?

Kritické čítanie je AKTÍVNEJŠÍ spôsob čítanie . Ide o hlbšie a komplexnejšie zapojenie s text. Kritické čítanie je proces analýzy, interpretácie a niekedy aj hodnotenia. Keď čítame kriticky , používame naše kritický myslenie na OTÁZKU textu aj nášho vlastného čítanie z toho.

Aký je význam kritického čítania?

Kritické čítanie je formou jazykovej analýzy, ktorá neberie daný text ako nominálnu hodnotu, ale zahŕňa hlbšie skúmanie predložených tvrdení, ako aj podporných bodov a možných protiargumentov.

Odporúča: