Čo je biblické kráľovstvo Božie?
Čo je biblické kráľovstvo Božie?

Video: Čo je biblické kráľovstvo Božie?

Video: Čo je biblické kráľovstvo Božie?
Video: Bible - odhalená tajemství 2024, Apríl
Anonim

Kráľovstvo Božie . Kráľovstvo Božie , tiež nazývaný Kráľovstvo Neba, v kresťanstve, duchovná ríša, nad ktorou Bože vládne ako kráľ, alebo naplnenie na Zemi Boží bude. Táto fráza sa často vyskytuje v Novom zákone a používa ju predovšetkým Ježiš Kristus v prvých troch evanjeliách.

Čo teda hovorí Biblia o Božom Kráľovstve?

The Kráľovstvo Božie Podľa Biblia . The Kráľovstvo Božie je ríša kde Bože vládne najvyššie a Ježiš Kristus je Kráľ. V tomto kráľovstvo , Boží autorita sa uznáva a jeho vôľa sa poslúcha.

Následne vyvstáva otázka, čo je nebeské kráľovstvo v Biblii? Považovaný za hlavný obsah Ježišovho kázania v Evanjeliu podľa Matúša, „ Kráľovstvo nebeské “opísal „proces, priebeh udalostí, pričom Bože začína vládnuť alebo konať ako kráľ alebo Pán, teda činnosť, ktorou Bože prejavuje svoju bytosť - Bože vo svete mužov."

Čo teda znamená Božie kráľovstvo v hebrejčine?

Pojem o Bože Kráľovský majestát sa vracia do hebrejčina Biblia, ktorá odkazuje na „jeho kráľovstvo " ale robí nezahŕňa výraz " Kráľovstvo Božie Tento výraz sa vzťahuje na Kristovo kraľovanie nad celým stvorením. Kráľovstvo „neba“sa v Matúšovom evanjeliu objavuje predovšetkým kvôli židovský citlivosť na vyslovenie „mena“( Bože ).

Kto uvidí kráľovstvo Božie?

Vo verzii Biblie kráľa Jakuba text znie: Nie každý, kto mi hovorí: Pane, Pane, bude. vstúpiť do kráľovstvo z neba; ale ten, kto to robí. na bude môjho Otca, ktorý je na nebesiach.

Odporúča: