Ako vypočítate uhly pravidelného šesťuholníka?
Ako vypočítate uhly pravidelného šesťuholníka?

Video: Ako vypočítate uhly pravidelného šesťuholníka?

Video: Ako vypočítate uhly pravidelného šesťuholníka?
Video: Determine the measure of interior and exterior angles for a hexagon 2024, Smieť
Anonim

Nájsť miera centrály uhol pravidelného šesťuholníka , urobte kruh v strede Kruh má okolo 360 stupňov Vydeľte to šiestimi uhly Takže miera centrály uhol pravidelného šesťuholníka je 60 stupňov.

Otázkou tiež je, ako zistíte uhly pravidelného šesťuholníka?

Vynásobte 180 a 4, aby ste dostali odpoveď. Vydeľte to počtom uhly , čo je šesť. To vám poskytne meranie v stupňoch každého z nich uhol , čo by malo byť 120. Vypočítajte exteriér uhly , alebo uhly mimo šesťuholník , delením 360 číslom „n“, kde „n“sa rovná počtu uhly.

Tiež viete, aký je uhol pre šesťuholník? Každý uhol je 120 stupňov a súčet uhly je 720 stupňov. Drevená šesťuholník vyrobené zo šiestich rôznych kusov dreva sa budú riadiť týmto pravidlom. Rezanie o 60 stupňov uhol na každom konci všetkých šiestich kusov vznikne šesť kusov dreva, ktoré do seba zapadnú a vytvoria a šesťuholník.

Otázkou tiež je, ako vypočítate vnútorné uhly pravidelného šesťuholníka?

Pre šesťuholník súčet vnútorné uhly je teda (6–2)*180 = 4*180= 720, teda každý vnútorný uhol je 720/6 = 120 stupňov. Ďalší prístup: A pravidelný šesťuholník môžu byť vpísané do kruhu, ktorého polomer je rovnaký ako jedna strana šesťuholník . Takže v strede kruhu bude vytvorených 6 rovnostranných trojuholníkov.

Ako zistíte vonkajší uhol šesťuholníka?

The vzorec pre vypočítavosť veľkosť an vnútorný uhol je: vnútorný uhol mnohouholníka = sumof vnútorné uhly ÷ počet strán. Súčet vonkajšie uhly mnohouholníka je 360°. The vzorec pre vypočítavosť veľkosť an vonkajší uhol je: vonkajší uhol mnohouholníka = 360 ÷ počet strán.

Odporúča: