Môžu budhistickí mnísi vlastniť majetok?
Môžu budhistickí mnísi vlastniť majetok?

Video: Môžu budhistickí mnísi vlastniť majetok?

Video: Môžu budhistickí mnísi vlastniť majetok?
Video: Уникальный Замок Барди которому официалы дают аж 9 век! 2024, Smieť
Anonim

historicky, budhistickí mnísi bolo dovolené vlastné len 8 vecí: ich rúcho (3 kusy látky), miska na žobranie, opasok, vodný filter, ihla na opravu ich rúcha a holiaci strojček na oholenie hlavy.

Podobne sa kladie otázka, aké predmety vlastnia budhistickí mnísi?

V zenovej tradícii každý mních má 4 misky na jedlo, polievku, čaj a vodu, zabalené vo veľkom obrúsku a súpravu paličiek, lyžicu a lopatku. V Japonsku sa tomu hovorí súprava anoriyoki. Počet povolených rúch je rôzny. Samozrejme, a mních smieť vlastné okuliare, načúvací prístroj a podobne, podľa potreby.

hrajú budhistickí mnísi na nástroje? Vo všeobecnosti nie, budhistickí mnísi a mníšky nesmú vlastniť gitary ani iný druh hudby nástrojov.

Čo sa týka tohto, môžu sa budhistickí mnísi oženiť?

Kláštory v Japonsku sú obzvlášť výnimočné v budhistický tradície, pretože mníchov a mníška oženiť sa po prijatí ich vyššej vysviacky. Niektoré kórejské mníchov žiť s manželkami v ich kláštoroch. Mnísi istí Číňania budhistický sekty sú dovolené oženiť sa , ako napríklad v historickom Yunnane, Lingnane a Taiwane.

Dostávajú budhistickí mnísi zaplatené?

Technicky, pokiaľ je to laická komunita a nie mníchov ktorí zbierajú prostriedky, potom nič neporušujú budhistický pravidlá odovzdaním tejto hotovosti mníchov ak chcú.

Odporúča: