Kde je zimný slnovrat?
Kde je zimný slnovrat?

Video: Kde je zimný slnovrat?

Video: Kde je zimný slnovrat?
Video: Vedená meditácia ~ Zimný Slnovrat 2024, Apríl
Anonim

Zimný slnovrat , nazývaný aj hibernal slnovrat , dva momenty počas roka, kedy je dráha Slnka na oblohe najjužnejšie na severnej pologuli (21. alebo 22. decembra) a najďalej na sever na južnej pologuli (20. alebo 21. júna).

Vzhľadom na to, kde sa vyskytuje zimný slnovrat?

The nastáva zimný slnovrat v minimálnom bode pre severnú pologuľu, keď Slnko je najnižšie na oblohe. V tomto čase je to severný pól Zeme je smerujúce preč od Slnka (ktoré je prečo to je oveľa chladnejšie na severnej pologuli).

Otázkou teda je, kto oslavuje zimný slnovrat? The zimný slnovrat sa v mnohých kultúrach považuje za prelomový rok. Posvätný deň sa pohanom nazýva aj Yule oslavuje zrodenie nového slnečného roka, podľa Circle Sanctuary, prominentnej pohanskej skupiny v Amerike.

Ľudia sa tiež pýtajú, čo sa deje počas zimného slnovratu?

The zimný slnovrat , hiemal slnovrat alebo hibernal slnovrat , tiež známy ako stredná zima, nastáva vtedy, keď má jeden zo zemských pólov maximálny sklon od Slnka. to sa stane dvakrát ročne, raz na každej pologuli (severná a južná). The zimný slnovrat vyskytuje počas hemisféry zima.

Kedy presne je zimný slnovrat?

The decembrový slnovrat môže byť zapnuté December 20, 21, 22 alebo 23. Severný pól je naklonený najďalej od Slnka. To je zimný slnovrat na severnej pologuli, kde je najtemnejší deň v roku. Na južnej pologuli je to letný slnovrat a najdlhší deň v roku.

Odporúča: