Potrebuje spina bifida occulta liečbu?
Potrebuje spina bifida occulta liečbu?

Video: Potrebuje spina bifida occulta liečbu?

Video: Potrebuje spina bifida occulta liečbu?
Video: Вероника Сильванович, врожденный порок развития спинного мозга, Spina bifida occulta 2024, Smieť
Anonim

Tam je žiadny liek na spina bifida occulta , ale liečba je pre väčšinu ľudí zbytočné mať žiadne príznaky. Keď príznaky robiť vyskytujú, sú ošetrený individuálne.

Môže v tomto smere spôsobiť spina bifida occulta problémy neskôr v živote?

Veľa krát, Spina Bifida Occulta nie je objavený, kým neskoro detstvo alebo dospelosť. Tento typ spina bifida zvyčajne robí nie spôsobiť akékoľvek postihnutia. Existujú formy Spina Bifida Occulta že áno spôsobiť problémy.

Podobne, môže spina bifida occulta spôsobiť bolesť? Spina bifida occulta vo väčšine prípadov je asymptomatická, ale symptómy medzi populáciou môžu zahŕňať chrbát bolesť enurézu, motorickú alebo senzorickú dysfunkciu a zadnú herniáciu disku. Znížený rozsah pohybu v chrbtici a bolesť s rozšírením sú ďalšie možné nálezy.

Tiež viete, čo je to Spinal Bifida Occulta?

Spina bifida occulta je to, keď chrbtica dieťaťa ( chrbtice ) sa počas tehotenstva úplne nevytvorí. Dieťa sa rodí s malou medzerou v kostiach chrbtice . Spina bifida occulta je bežný a vyskytuje sa asi u 1 z 10 ľudí. zvyčajne spina bifida occulta nespôsobuje žiadne zdravotné problémy.

Môže sa spina bifida occulta stať symptomatickou dospelosťou?

Syndróm pripútanej šnúry v dospelých s spina bifida occulta . TCS v dospelých je vzácna entita, ktorá sa môže stať symptomatickou . Dlhodobý chirurgický výsledok po uvoľnení naviazanej šnúry u tejto populácie pacientov je vo všeobecnosti priaznivý, pretože väčšina pacientov uvádza zlepšenie alebo stabilizáciu symptómov.

Odporúča: