Ako sa prirodzený teológ čistí za existenciu Boha?
Ako sa prirodzený teológ čistí za existenciu Boha?

Video: Ako sa prirodzený teológ čistí za existenciu Boha?

Video: Ako sa prirodzený teológ čistí za existenciu Boha?
Video: Секты – подстава от сознания 2024, Apríl
Anonim

Cleanthes je „experimentálny teista“– „predstaviteľ ortodoxného empirizmu“– ktorý zakladá svoje presvedčenie na Božia existencia a prírody na verzii teleologického argument , ktorá využíva dôkazy o dizajne vo vesmíre na hádať sa pre Božia existencia a podobnosť s ľudskou mysľou.

Aký je teda dizajnový argument pre Božiu existenciu?

The teleologické alebo fyzikálno-teologické argument , tiež známy ako argument od dizajn alebo inteligentný dizajnový argument je argument pre existencie z Bože alebo, všeobecnejšie, pre inteligentného tvorcu na základe vnímaných dôkazov o zámere dizajn v prírodnom svete.

Čo tiež ukazuje argument o dizajne o povahe Boha? The dizajnový argument . Toto je argument pre existenciu Bože . Poukazuje na dôkazy, ktoré naznačujú, že náš svet funguje dobre – tj že bol navrhnutý špecifickým spôsobom. The argument z toho vyplýva, že ak to bolo takto navrhnuté, tak to musel navrhnúť niekto alebo niečo.

Čo je teda argument čistého dizajnu?

svet stroj vyžaduje poznať inteligentného dizajnéra. však Cleanthes ' argument zameriava sa na prostriedky na dosiahnutie cieľových vzťahov a súdržnosť častí, aby sa dospelo k záveru o inteligentnom dizajnérovi, a nie na to, či môžeme začať klasifikáciou sveta ako stroja.

Aký je jednoduchý teleologický argument?

The teleologický argument je pokus dokázať existenciu Boha, ktorý začína pozorovaním účelovosti prírody. The teleologický argument dochádza k záveru, že musí existovať dizajnér.

Odporúča: