Aký je rozdiel medzi CCD a CCDA?
Aký je rozdiel medzi CCD a CCDA?

Video: Aký je rozdiel medzi CCD a CCDA?

Video: Aký je rozdiel medzi CCD a CCDA?
Video: Ako sa stať vysokoškolákom?: Aký je rozdiel medzi stredoškolskou a vysokoškolskou matematikou? 2024, Marec
Anonim

CCD (Dokument o kontinuite starostlivosti) je dokument, ktorý by mal zachytávať celú históriu pacienta pri zmene nastavení. V praxi sú zvyčajne súhrnom konkrétnej návštevy. The CCDA je vlastne konsolidovaná architektúra klinických dokumentov. V praxi je to len a CCD s extra vecami v tomto bode.

Čo je potom v Ccda?

CCDA sa tiež nazýva architektúra konsolidovaného klinického dokumentu. CCDA je kompletná architektúra používaná na vytváranie dokumentov a šablónových metodík pre lekárske dokumenty. Primárna funkcia CCDA je štandardizovať obsah a štruktúru súhrnov klinickej starostlivosti.

Podobne, čo znamená C CDA? The Konsolidované Architektúra klinického dokumentu ( C - CDA , alebo CCDA ), je založené na komponentoch dvoch štandardných formátov, ktoré boli požadované pre EZZ v predchádzajúcich certifikačných situáciách: Záznam o kontinuite starostlivosti (CCR) Dokument o kontinuite starostlivosti (CCD).

Čo je teda formát CCD v zdravotníctve?

Dokument o kontinuite starostlivosti ( CCD ) špecifikácia je značkovací štandard založený na XML, ktorý má špecifikovať kódovanie, štruktúru a sémantiku súhrnného klinického dokumentu pacienta na výmenu.

Čo sú údaje CDA?

Architektúra klinického dokumentu ( CDA ) je populárny, flexibilný značkovací štandard vyvinutý spoločnosťou Health Level 7 International (HL7), ktorý definuje štruktúru určitých zdravotných záznamov, ako sú súhrny prepustení a poznámky o pokroku, ako spôsob lepšej výmeny týchto informácií medzi poskytovateľmi a pacientmi.

Odporúča: