Kedy Colorado legalizovalo potraty?
Kedy Colorado legalizovalo potraty?

Video: Kedy Colorado legalizovalo potraty?

Video: Kedy Colorado legalizovalo potraty?
Video: Potrat,príbeh dieťatka 2024, Apríl
Anonim

V roku 1967 Colorado sa stal prvým štátom, ktorý dekriminalizoval potrat v prípadoch znásilnenia, incestu alebo v ktorých by tehotenstvo viedlo k trvalému telesnému postihnutiu ženy. V roku 1978 stav Colorado vyčlenil financie z Medicaidu na poskytovanie chudobných žien potraty keby ho potrebovali.

Z toho, kedy bol v Spojenom kráľovstve legalizovaný potrat?

1967, Okrem toho, aké sú zákony o potratoch v Texase? Potrat v Texas je legálne . V prieskume Pew Research Center to uviedlo 45 % dospelých potrat by mala byť legálne vo všetkých alebo vo väčšine prípadov. Potrat bol nezákonné v štáte do roku 1900, s terapeutickou výnimkou zavedenou do roku 1950. Začiatkom roku 2000 štát vydal oznámenie rodičom zákona.

Navyše, čo hovorí zákon o potratoch v New Yorku?

Prehľad. Pred prechodom reprodukčného zdravia zák (RHA), Newyorské právo zakázaný tretí trimester potraty okrem prípadov, keď je to potrebné na záchranu života tehotnej ženy. Pred schválením RHA, Newyorské právo to vyžadovalo potraty vykonávať iba licencovaní lekári.

Čo znamená účet za tep srdca?

A účet za tep srdca alebo fetálny účet za tep srdca je kontroverznou formou potrat obmedzujúca legislatíva v Spojených štátoch, ktorá robí potraty nezákonnými, akonáhle embryo alebo plod tlkot srdca možno zistiť. V roku 2013 sa Severná Dakota stala prvým štátom, ktorý prešiel a zákon srdcového tepu.

Odporúča: