Čo hovorí Nicejské vyznanie viery o Bohu Otcovi?
Čo hovorí Nicejské vyznanie viery o Bohu Otcovi?

Video: Čo hovorí Nicejské vyznanie viery o Bohu Otcovi?

Video: Čo hovorí Nicejské vyznanie viery o Bohu Otcovi?
Video: Audiokniha - Vyznanie viery CB - O Bohu 2024, Marec
Anonim

Veríme v jedno Boh, Otec Všemohúci, Stvoriteľ neba i zeme, vecí viditeľných i neviditeľných. A v jedného Pána Ježiša Krista, Syna Bože , splodený z Boh Otec , Jednorodený, to je podstatou toho otec.

Čo je to Nicejské vyznanie viery a prečo je dôležité?

Nicejské vyznanie viery , nazývaný aj nicejsko-konstantinopolský Creed , kresťanské vyhlásenie viery, ktoré je jediným ekumenickým vyznania pretože je akceptovaný ako smerodajný rímskokatolíckou, východnou ortodoxnou, anglikánskou a hlavnými protestantskými cirkvami.

Okrem vyššie uvedeného, aký je význam Nicejského vyznania viery? Definícia z Nicejské vyznanie viery .: kresťan vyznania rozšírený z a vyznania vydal prvý Nicene koncil, začínajúci „Verím v jedného Boha“a používaný pri liturgickom uctievaní.

Tiež viete, čo hovorí Nicejské vyznanie viery o Bohu, Duchu Svätom?

my veriť v Duch svätý , Pán, darca života, ktorý vychádza z Otca a Syna. Spolu s Otcom a Synom je uctievaný a oslavovaný. Hovoril skrze prorokov.

Je Nicejské vyznanie viery modlitbou?

Katolík modlitba kniha z roku 1850 Verím v jedného Boha, Otca všemohúceho, Stvoriteľa neba i zeme a všetkého viditeľného i neviditeľného. A v jedného Pána Ježiša Krista, jednorodeného Syna Božieho, narodeného z Otca pred všetkými vekmi.

Odporúča: