Prečo je štvrtý pilier islamu dôležitý?
Prečo je štvrtý pilier islamu dôležitý?

Video: Prečo je štvrtý pilier islamu dôležitý?

Video: Prečo je štvrtý pilier islamu dôležitý?
Video: VĚDOMÍ A OSOBNOST. OD PŘEDEM MRTVÉHO K VĚČNĚ ŽIVÉMU 2024, Apríl
Anonim

Ramadán je veľmi dôležité k moslimský viera. To je štvrtý piliera “z piatich piliere moslimov náboženská povinnosť. Okrem pôstu sa moslimovia častejšie modlia, čítajú Korán (svätý text) a dávajú na charitu. Keďže ide o jedinečný čas, mnohí moslimovia pripravujú špeciálne jedlo.

Jednoducho, čo je 4. pilier islamu?

Sawm

Čo znamená okrem vyššie uvedeného 5 pilierov islamu? Podstatné meno v pluráli. tých päť základy islamský viera: šahada (vyznanie viery), salát (modlitba), zakát (almužna), sawm (pôst, najmä počas mesiaca ramadán) a hadždž (púť do Mekky). Tiež nazývaný pilieri viery.

Podobne, prečo je SAWM najdôležitejším pilierom?

Sawm , požiadavka postiť sa počas ramadánu, je štvrtou z piatich pilieri islamu. Ramadán je deviaty mesiac moslimského kalendára a výnimočný, pretože to bol mesiac, kedy Prorok prvýkrát začal dostávať zjavenia Koránu od Alaha.

Čo je to SAWM a prečo je to dôležité?

??‎) je jedným z najviac dôležité aspekty islamu. Zahŕňa pôst. Pôst sa vykonáva tak, ako to predpisuje islamská jurisprudencia (Fiqh). V islamskom práve, sawm znamená nenechať nič prejsť cez pery (jedlo, voda), ako aj žiadne sexuálne akty počas denného svetla.

Odporúča: