Ktorí budhisti sú vegetariáni?
Ktorí budhisti sú vegetariáni?

Video: Ktorí budhisti sú vegetariáni?

Video: Ktorí budhisti sú vegetariáni?
Video: Рецепт вегетарианского горохового супа: рецепты супов 2024, Smieť
Anonim

Všetky budhisti niesu vegetariáni , a budhistický texty konzumáciu mäsa jednohlasne neodsudzujú. Niektoré sútry Veľkého Vozidla, Mahájány, to však robia jednoznačne. Príkladom je. Mäso je potravou pre divú zver; je nevhodné to jesť….

Okrem toho sú tibetskí budhisti vegetariáni?

Celkovo Theravada budhisti nezabíjajte samotné zvieratá, ale zvážte vegetariánstvo byť osobnou voľbou. Školy vadžrajány, ktoré zahŕňajú tibetský a japonský Shingon budhizmus , povzbudiť vegetariánstvo ale nepovažujte to za absolútne nevyhnutné budhistický prax.

Podobne sú čínski vegetariáni budhisti? dnes budhistický mnísi a mníšky v Čína sa očakáva, že budú udržiavať a vegetariánsky diétu, a pokiaľ možno povedať, vo všeobecnosti berú zákaz vážne, zdržiavajú sa všetkých foriem mäsa, rýb a vajec.

Tiež vedieť, môže budhistický vegetarián jesť vajcia?

Existuje veľmi pevná tradícia vegetariáni kto tiež konzumovať vajcia a mliečnych výrobkov v Ázii. Vegetariánska nie je to isté ako Vegetárian . Budhizmus áno nevyžaduje to budhisti byť vegetariáni.

Aké náboženstvá sú vegetariánske?

Vegetariánstvo je silne prepojená s množstvom náboženstva ktoré pochádzajú zo starovekej Indie (hinduizmus, džinizmus a budhizmus). V džinizme, vegetariánstvo povinné pre každého; v hinduizme a mahájánovom budhizme ho obhajujú niektoré vplyvné spisy a náboženské autority.

Odporúča: