Obsah:

Čo je lepšie čítať nahlas alebo potichu?
Čo je lepšie čítať nahlas alebo potichu?

Video: Čo je lepšie čítať nahlas alebo potichu?

Video: Čo je lepšie čítať nahlas alebo potichu?
Video: Ценность внимания. Практические советы 2024, Apríl
Anonim

to je lepšie do čítať potichu pretože nemôžeš čítať rýchlejšie, keď si čítať nahlas . Čítanie von ticho zlepšuje vaše porozumenie, ale keď ste čítanie nahlas, potom sa polovica vášho mozgu sústredí na výslovnosť.

Tiež vedieť, je čítanie nahlas dobré pre váš mozog?

Čítanie nahlas zvyšuje pamäť. Čítanie nahlas môže zlepšiť verbálnu pamäť, zistil nový výskum. The autorov z štúdium, od na univerzite z Waterlooin Kanada, nahláste to na "dvojitá akcia" z rozprávanie a počuť seba samého hovoriť pomáha mozgu do obchodu na informácie tak, že to sa stáva dlhodobou pamäťou.

Zlepšuje tiež čítanie nahlas porozumenie? To nám pomáha zapamätať si veci lepším spôsobom a nakoniec sa zlepšuje porozumenie zručnosti. Keď ty čítať nahlas , môžete si jasne zapamätať väčšinu slov a tiež rozšíriť svoju slovnú zásobu. Ozvučenie Von Slová sú jednoduchšie: Čítanie nahlas technika značne zjednodušuje zvuk von slová.

Aké sú teda výhody tichého čítania?

Keď učitelia alebo rodičia ponúkajú nepretržité tiché čítanie, deti ťažia z výhod

  • Zvyšuje pôžitok z čítania. Čitatelia si vyberajú svoje vlastné materiály na nepretržité tiché čítanie, takže deti si môžu vybrať knihy, ktoré ich zaujmú.
  • Zvyšuje porozumenie.
  • Buduje slovnú zásobu.
  • Zlepšuje písanie.

Aký význam má hlasné čítanie?

Čítanie nahlas pomáha deťom osvojiť si jazykové zručnosti v ranom veku. Čítanie nahlas je všeobecne uznávaná ako najsamostatnejšia dôležité činnosť vedúca k rozvoju jazyka. Okrem iného čítanie nahlas buduje u detí zvukové povedomie, silný prediktor čítanie úspech.

Odporúča: