Kto bol syn Promethea?
Kto bol syn Promethea?

Video: Kto bol syn Promethea?

Video: Kto bol syn Promethea?
Video: Prometheus и PromQL — основы сбора метрик 2024, Apríl
Anonim

V gréckej mytológii bol Deucalion (/djuːˈke?li?n/; grécky: Δευκαλίων) syna z Prometheus ; staroveké zdroje nazývajú jeho matku ako Clymene, Hesione alebo Pronoia.

Keď to vezmeme do úvahy, má Prometheus syna?

Aldrich) (grécky mytograf C2nd A. D.): „Teraz Prometheus mal syna Deukalion (Deucalion) a bol ženatý s Pyrrhou, dcérou Epimethea a Pandory, prvej ženy stvorenej bohmi.

ako Zeus potrestal Promethea za krádež ohňa? The Trest z Prometheus Zeus bol pobúrený Prometheus krádež oheň a tak potrestal Titána tým, že ho dal odviesť ďaleko na východ, možno na Kaukaz. Tu Prometheus bol pripútaný ku skale (alebo stĺpu) a Zeus poslal orla, aby zjedol pečeň Titána.

Jednoducho, kto bol Prometheus a čo sa s ním stalo?

Za svoje zločiny, Prometheus je potrestaný Zeusom, ktorý spúta ho s reťazami a poslal orla jesť Prometheus ' nesmrteľná pečeň každý deň, ktorá potom každú noc rástla. Po rokoch grécky hrdina Herakles s dovolením Zeusa zabil orla a oslobodil ho Prometheus z tejto muky (521–529).

Čoho bol Prometheus bohom?

Prometheus , v gréckom náboženstve jeden z Titanov, najvyšší podvodník a a boh oheň. Prvým je Zeus, náčelník boh , ktorý bol oklamaný Prometheus do prijatia obetných kostí a tuku namiesto mäsa, skrýval pred smrteľníkmi oheň.

Odporúča: