Aký je rozdiel medzi tamilčinou a hindčinou?
Aký je rozdiel medzi tamilčinou a hindčinou?

Video: Aký je rozdiel medzi tamilčinou a hindčinou?

Video: Aký je rozdiel medzi tamilčinou a hindčinou?
Video: Aký je ROZDIEL medzi sadenicou od PESTOVATEĽA a z OBCHODNÉHO REŤAZCA? 2024, Marec
Anonim

Obaja tamilčina a hindčina sú indické jazyky, ktorými hovoria hinduisti. Je ich však veľa rozdiely medzi dva. hindčina pochádzal z indoeurópskej lingvistickej rodiny kým tamilčina je potomkom drávidských jazykov. hindčina je napísané v Zatiaľ čo skript dévanágarí tamilčina používa svoje vlastné rozlišovacie písmo.

Dokážu ľudia hovoriaci hindsky porozumieť tamilčine?

Opačne to zvyčajne nie je pravda ako domorodec Hindské reproduktory (štátov, kde hindčina je jediný jazyk) zvyčajne nemôže rozumieť alebo hovor maráthsky/bengálsky. 2) NAJVIAC Tamilské reproduktory vedel som môcť nehovor hindčina ale dokáže pochopiť trochu. (Malá expozícia hindčina v tamilčina Nadu.)

Následne vyvstáva otázka, je tamilčina náboženstvo alebo jazyk? Hoci väčšina Tamilovia sú hinduisti, mnohí, najmä tí vo vidieckych oblastiach, praktizujú to, čo sa považuje za drávidský ľud náboženstvo , uctievajúc množstvo dedinských božstiev; pričom značný počet tvoria moslimovia a kresťania.

Okrem toho je tamilčina a telugčina podobná?

tamilčina a telugčina sú drávidské jazyky, ktorými sa hovorí v južných štátoch Indie. tamilčina sa hovorí v tamilčine Nadu a telugčina v Ándhrapradéši. Vplyv sanskrtu možno široko vidieť v telugčina jazyk, zatiaľ čo tamilčina jazyk ním nebol príliš ovplyvnený.

Je malajálamčina podobná tamilčine?

malajálamčina je jazykom drávidskej rodiny. Je veľmi podobne ako tamilčina a je jedným z hlavných jazykov tej istej rodiny. malajálamčina je jazyk, ktorým sa hovorí v štáte Kerala v Indickej republike. malajálamčina , ďalší príklad aglutinačného jazyka, má vraj väčšiu afinitu k sanskrtu ako tamilčina.

Odporúča: