Bol Ježiš učeníkom Jána Krstiteľa?
Bol Ježiš učeníkom Jána Krstiteľa?

Video: Bol Ježiš učeníkom Jána Krstiteľa?

Video: Bol Ježiš učeníkom Jána Krstiteľa?
Video: Kdo byl Ježíš _ Kto bol Ježiš -dokument (www.Dokumenty.TV) 2024, Smieť
Anonim

Bol prvý a učeník Jána Krstiteľa . John sa tradične považuje za jeden z dvoch učeníkov (druhý je Andrew) rozprával v John 1: 35-39, ktorý po vypočutí baptista vypichnúť Ježiš ako „Baránok Boží“, nasledoval Ježiš a strávil s ním deň. Zebedej a jeho synovia lovili ryby v Galilejskom mori.

Okrem toho, čo povedal Ján Baptist o Ježišovi?

Na rozdiel od iných evanjelií je to tak John ktorý svedčí o tom, že videl „Duch zostupovať z neba ako holubica a spočívať na ňom“. John to výslovne oznamuje Ježiš je ten, „kto krstí Duchom Svätým“a John dokonca vyznáva „vieru, že je Božím Synom“a „Božím Baránkom“.

Po druhé, ktorého učeníka mal Ježiš najradšej? Milovaný učeník bol tiež stotožnený s Lazarom z Betánie na základe John 11:5: „Teraz Ježiš miloval Martu a jej sestru a Lazara“a John 11:3 "Preto k nemu poslali jeho sestry: "Pane, hľa, ten, ktorého miluješ, je chorý."

Tiež viete, ktorí apoštoli boli učeníkmi Jána Krstiteľa?

V Evanjelium podľa Jána prví učeníci sú tiež učeníkmi Jána Krstiteľa a jeden z nich je identifikovaný ako Andrew , brat z apoštol Peter : Na druhý deň tam bol opäť Ján s dvoma svojimi učeníkmi.

Mal Ján Krstiteľ svojich učeníkov?

Po období púštnej samoty, Jána Krstiteľa sa objavil ako prorok v oblasti dolného údolia rieky Jordán. Mal okruh učeníkov a Ježiš bol medzi príjemcami jeho obrad krst.

Odporúča: