Aké sú tvary rovnobežníka?
Aké sú tvary rovnobežníka?

Video: Aké sú tvary rovnobežníka?

Video: Aké sú tvary rovnobežníka?
Video: Rovnobežníky - jednoduché konštrukcie - kosoštvorec s vnútroným uhlom 2024, Smieť
Anonim

Rovnobežníky sú tvary, ktoré majú štyri strany s dvoma pármi strany ktoré sú paralelné. The štyri tvary, ktoré spĺňajú požiadavky rovnobežníka, sú štvorec, obdĺžnik, kosoštvorec a kosoštvorcový . Kosoštvorec vyzerá ako šikmý štvorec a a kosoštvorcový vyzerá ako šikmý obdĺžnik.

Podobne, ako vyzerá rovnobežník?

A Paralelogram je plochý tvar s protiľahlými stranami rovnobežnými a rovnako dlhými. Uhly „a“a „b“súčet tvoria 180°, takže ide o doplnkové uhly. POZNÁMKA: Štvorce, obdĺžniky a kosoštvorce sú všetky Rovnobežníky !

Následne je otázkou, aké tvary sú kosoštvorce? Kosoštvorec je plochý tvar so 4 rovnakými rovnými strany . Naproti strany sú paralelné a opačné uhly sú rovnaké (je to rovnobežník). A uhlopriečky "p" a "q" kosoštvorca sa navzájom pretínajú vpravo uhly.

Otázkou tiež je, aké tvary sú štvoruholníky?

A štvoruholník je štvorstranný mnohouholník so štyrmi uhlami. Existuje mnoho druhov štvoruholníky . Päť najbežnejších typov sú rovnobežník, obdĺžnik, štvorec, lichobežník a kosoštvorec.

Aký je skutočný príklad rovnobežníka?

A rovnobežník má štyri strany a protiľahlé strany sú rovnobežné (nepretínajú sa). Príklady z rovnobežníky zahŕňajú štvorce, kosoštvorce a obdĺžniky.

Odporúča: