Čo hovorí Biblia o subsidiarite?
Čo hovorí Biblia o subsidiarite?

Video: Čo hovorí Biblia o subsidiarite?

Video: Čo hovorí Biblia o subsidiarite?
Video: 5. Apokalypsa, Čo hovorí Biblia o konci sveta - Ferdinand Varga 2024, Smieť
Anonim

Subsidiarita v Biblia

2 Tesaloničanom 3:10 nabáda: Ak človek nepracuje, neje. Boh vybavil väčšinu z nás, aby sme boli produktívni a vytvárali bohatstvo a zdroje pre seba a iných.

Čo teda znamená subsidiarita v náboženstve?

Subsidiarita je organizačný princíp, že záležitosti by mal riešiť najmenší, najnižší alebo najmenej centralizovaný príslušný orgán. Ak je to možné, politické rozhodnutia by sa mali prijímať na miestnej úrovni, a nie ústredným orgánom.

Čo okrem toho hovorí Biblia o solidarite? 1 Kor 12:13 - Lebo jedným Duchom sme všetci pokrstení v jedno telo, či už sme Židia alebo pohania, či sme otroci alebo slobodní; a všetci boli napojení na jedného Ducha.

aký je účel subsidiarity?

Subsidiarita je princíp spoločenskej organizácie, ktorý zastáva názor, že sociálne a politické otázky by sa mali riešiť na najbližšej (alebo miestnej) úrovni, ktorá je v súlade s ich riešením. Subsidiarita je v súčasnosti možno najznámejší ako všeobecný princíp práva Európskej únie.

Čo hovorí Biblia o súdržnosti?

• 1. Korinťanom 12:14• Telo Kristovo alebo ľudia, ktorí tvoria celé ľudstvo, sú tím. Telo nepodporuje jeden človek, ale my všetci. Sme jedno, sme najsilnejší, pracujeme spoločne v jednote. Tímová práca je kľúčom k tomu, aby sme žili život v harmónii, aby sme mohli robiť Božia vôľa.

Odporúča: