Ako Hylas a Philonous definujú skeptika?
Ako Hylas a Philonous definujú skeptika?

Video: Ako Hylas a Philonous definujú skeptika?

Video: Ako Hylas a Philonous definujú skeptika?
Video: Lainius su Austėja_ PYKUOLIS - O, ugnie mana 2024, Smieť
Anonim

A skeptik , Filonózny a Hylas súhlasím, je „ten, kto popiera realitu rozumných vecí alebo vyznáva ich najväčšiu nevedomosť“(zmyselné veci sú, samozrejme, veci, ktoré sú vnímané zmyslami).

Podobne sa možno pýtať, aká je definícia rozumných vecí akceptovaná Hylasom aj Filónom?

Najprv sa pýta Hylas priznať, že všetko, čo na predmete bezprostredne vnímame, je jeho rozumný kvality. Hylas ochotne súhlasí s týmto tvrdením. ale Filonózny ubezpečuje ho, že len on znamená povedať to rozumné predmety sú zbierky z rozumný kvality, pokiaľ sú rozumný.

čo si Berkeley myslí, že nemáme dôvod veriť, že existuje? Berkeley verí v tomto tvrdení preto, že je empirikom, teda niekým, kto verí že prechádzajú všetky vedomosti na zmysly. The záver tohto argumentu je nie ktoré na mysli nezávislé hmotné objekty robia neexistuje ; je to tak nemáme dôvod veriť že oni existujú.

Po druhé, čo znamená Philonous?

Názory Berkeley sú reprezentovaný Filonózny (grécky: "milovník mysle"), zatiaľ čo Hylas (grécky: "hmota") stelesňuje odporcov írskeho mysliteľa, najmä Johna Locka. Lebo pri absencii rozumných vlastností, hmoty, by definícia , stráca svoje podstatné vlastnosti.

Je Berkeley skeptik?

Berkeley absolútne nebol a skeptik . Mali by sme poznamenať, že princípy princípov ľudského poznania sú tie (ako materializmus, abstrakcionizmus), ktoré Berkeley predpokladá, že to viedlo k zmätku a skepticizmus . Podobne ho výslovne stavia predslov k Trom dialógom skepticizmus a ateizmus.

Odporúča: