Prečo sa Arjuna volá Partha?
Prečo sa Arjuna volá Partha?

Video: Prečo sa Arjuna volá Partha?

Video: Prečo sa Arjuna volá Partha?
Video: কান্না করে আর গান গাইতে পারলেন না কবি শ্রী অসিম সরকার, 2024, Apríl
Anonim

Všetci to vieme Arjuna sa označuje aj ako Partha pretože Šrí Krišna je známy ako Partha Sarathythe vozňa princa Arjuna voz. Vieme tiež, že je to vďaka obratnosti oboch rúk známy ako sabyasachin, pretože Šrí Krišna ho oslovuje ako.

Keď to vezmeme do úvahy, prečo sa Arjuna volá Dhananjaya?

Tento názov je o priazni, že Arjuna priniesol so sebou. Znamená toho, kto prináša prosperitu a bohatstvo v krajine, do ktorej ide. Ako bol Pán Krišna volal Rishikesha, Arjuna bol volal Gudakesha, čo znamená mať krásne husté vlasy.

Tiež viete, čo znamená Partha? PARTHA odkazuje na ARJUN, tretieho syna Kunti, prvej manželky Pandua a Indru. Etymológia~ PARTHA znamená syn PRITHA (Kunti). Arjuna bol tiež známy ako Gandivadhanva (osoba, ktorá ovláda Gandiva, luk vytvorený PrajapatiBrahmom)

Okrem toho, prečo Babruvahana zabil Arjunu?

Arjuna zložil prísahu zabiť Babruvahana alebo sa obetovať, ak je porazený. Kráľ Babhruvahana zabitý jeho otec Arjuna so šípom, požehnaním, ktoré mu dáva Ganga, Bhishmova matka.

Je Arjuna Boh?

Arjuna , jeden z piatich bratov Pandavov, ktorí sú hrdinami indického eposu Mahábhárata. Arjuna , syn z boh Indra je známy svojou lukostreľbou (môže strieľať ktoroukoľvek rukou) a magickými zbraňami, ktoré vyhráva boh Shiva.

Odporúča: