Učia sa opice kopírovaním?
Učia sa opice kopírovaním?

Video: Učia sa opice kopírovaním?

Video: Učia sa opice kopírovaním?
Video: FÍHA tralala - BUM BÁC - pesnička pre deti / kids song nursery rhymes 2024, Apríl
Anonim

Nekultúrne opice nedokázal napodobniť väčšinu akcií. Tieto štúdie to spoločne dokazujú opice -enkulturované a neenkulturované podobné-can učiť sa do kopírovať relatívne jednoduché tranzitívne akcie na objektoch. Tento typ známej imitácie pravdepodobne sprostredkúvajú skôr všeobecné procesy než špecializované mechanizmy [38, 74].

Učia sa teda opice napodobňovaním iných?

Obaja šimpanzy a ľudia spontánne napodobniť každý iných akcie. Kopírovanie správania iní robí z nás efektívnych študentov a umožňuje odovzdávanie zručností, vedomostí a vynálezov z jednej generácie na druhú.

Po druhé, napodobňujú opice? Skvelé napodobňovanie ľudoopov ľudská reč je zriedkavá, hoci niektorí sa o to pokúšali robiť tak a Viki, a šimpanz , je jedným z nich.

Následne sa možno spýtať, či sa opice navzájom kopírujú?

Aj keď desaťročia výskumu to ukázali opice sú v porovnaní s deťmi slabými imitátormi, nová štúdia zistila, že ľudia aj šimpanzy napodobňujú v podobnej miere.

V čom je imitácia podobná a odlišná u ľudoopov a ľudí?

(Obaja opice a ľudia bude napodobniť procesy, ktoré vidia robiť iní svojho druhu. Na rozdiel od ľudí , opice Zdá sa, že chýba „zámer komunikovať“, to znamená, že neexistuje priame zdieľanie takých vecí, ako sú myšlienky, otázky a nápady.)

Odporúča: