Kedy Boh povolal Abraháma?
Kedy Boh povolal Abraháma?

Video: Kedy Boh povolal Abraháma?

Video: Kedy Boh povolal Abraháma?
Video: Зов Махди 2024, Smieť
Anonim

O trinásť rokov neskôr, keď Abram bol 99 rokov, Bože vyhlásil Abramova nové meno: Abrahámovi “– „otec mnohých národov“. Abrahámovi potom dostal pokyny pre zmluvu, z ktorej obriezku bol byť znamením.

Ktorý rok takto Boh povolal Abraháma?

Abrahámovi , hebrejsky Avraham, pôvodne volal Abram alebo v hebrejčine Avram (prekvital začiatkom 2. tisícročia pred Kristom), prvý z hebrejských patriarchov a osobnosť, ktorú uctievali tri veľké monoteistické náboženstvá – judaizmus, kresťanstvo a islam.

Následne je otázka, ako Boh použil Abraháma? Dáte si obrezať mäso svojich predkožiek a bude to znakom zmluvy medzi mnou a vami. Bože sľúbil urobiť Abrahámovi otec veľkého ľudu a povedal to Abrahámovi a jeho potomkovia musia poslúchať Bože . Na oplátku Bože bude ich viesť a chrániť a dať im krajinu Izrael.

Keď to vezmeme do úvahy, ako povolal Boh Abraháma?

Boh povolal Abrama , Shemite, aby opustil svoju vlasť a dom svojho otca do novej krajiny. Sľúbil, že požehná Abram tým, že z neho urobí veľký národ, jeden s dynastiou kráľov, a rozšíri svoje požehnanie na všetky rodiny na zemi prostredníctvom Abram . Abram vložiť svoju dôveru Bože a odišiel z domu.

Čo povedal Boh Abrahámovi?

Bože hovorí Abrahámovi : „Vezmi svojho syna, svojho jediného syna, ktorého miluješ, Izáka, a choď do krajiny Moria a tam ho obetuj ako zápalnú obeť na jednom z vrchov, o ktorom ti poviem. Abrahámovi začne poslúchať.

Odporúča: