Čo je to nevyhnutné bytie?
Čo je to nevyhnutné bytie?

Video: Čo je to nevyhnutné bytie?

Video: Čo je to nevyhnutné bytie?
Video: Фильм «ЗАМЫСЕЛ» (2019) | Киностудия «Донфильм» | Смысловое кино | Русский художественный фильм 2024, Smieť
Anonim

A nevyhnutné bytie je jednoducho a bytie ktorý vlastní nevyhnutné existencie. Tento pojem však môžeme definovať veľmi jednoducho z hľadiska pojmu možného sveta: a nevyhnutné bytie je a bytie ktorý existuje vo všetkých možných svetoch (a nevyhnutné existencia je vlastnosť existencie vo všetkých možných svetoch).

Čo je teda podmienená bytosť?

A podmienená bytosť (a bytie taký, že ak existuje, mohol by existovať alebo by mohol prestať existovať) existuje. Toto podmienená bytosť má príčinu alebo vysvetlenie svojej existencie. Príčina alebo vysvetlenie jej existencie je niečo iné ako podmienená bytosť sám.

Po druhé, aký je rozdiel medzi podmienenou existenciou a nevyhnutnou existenciou? Nevyhnutná existencia je opakom podmienenej existencie . Kontingent predmety alebo tvory možno neexistovali, pretože sú závislé ( kontingent ) na niečom inom pre ich existencie.

Tiež vedieť, čo znamená nevyhnutnosť vo filozofii?

Nevyhnutnosť . filozofia . Nevyhnutnosť , v logike a metafyzike modálna vlastnosť pravdivého výroku, pričom nie je možné, aby bol výrok nepravdivý, a nepravdivý výrok, pri ktorom nie je možné, aby bol výrok pravdivý.

Ako ontologický argument dokazuje existenciu Boha?

The Ontologický argument . Anselmov ontologický argument tvrdí, že je a priori dôkaz z Božia existencia . Anselm začína s priestormi, ktoré robiť pri ich zdôvodňovaní nezávisia od skúseností a potom čisto logickými prostriedkami dospejú k záveru, že Boh existuje.

Odporúča: