Čo znamená Metis v gréčtine?
Čo znamená Metis v gréčtine?

Video: Čo znamená Metis v gréčtine?

Video: Čo znamená Metis v gréčtine?
Video: KTO MÁ SLEDUJE? PREČO TO ROBÍ? ČO SA DEJE? VŠETKY ZNAMENIA. 2024, Smieť
Anonim

Metis (/ˈmiːt?s/; grécky : Μ?τις – „múdrosť“, „zručnosť“alebo „remeslo“), v staroveku grécky náboženstvo, bola mýtická Titánka patriaca do druhej generácie Titánov.

Následne si možno položiť otázku, čoho je bohyňa Metis?

Metis bola jedným z Titánov, dcérou Oceanusa a Tethys; preto bola považovaná za Oceánidu. Bola prvou Zeusovou manželkou a stala sa z nej bohyňa z múdrosť, rozvážnosť a hlboké myslenie.

Po druhé, prečo Zeus prehltol Metis? Zeus prehltol Metis aby zabránila naplneniu proroctva o zvrhnutí jej budúceho syna, no ona už bola tehotná a neskôr sa jej narodila dcéra Aténa. Zeus 'hlava.

Podobne, čo znamená Metis v Odyssey?

No, tiež sa len tak stane, že toto slovo metis znie ako úplne iné slovo metis (MAY-tiss), ktorý znamená "šikovnosť." Toto druhé slovo metis , význam „chytrosť“sa veľmi často uplatňuje Odyseus ; niekedy sa mu dokonca hovorí polymetis, ktorý znamená niečo ako „múdry v mnohých smeroch“.

Aké je rímske meno Metis?

Predpokladá sa, že jej Rímske meno , Minerva, vychádza z tejto etruskej mytológie. Minerva bola bohyňou múdrosti, vojny, umenia, škôl a obchodu. Rovnako ako Aténa, aj Minerva vybuchla z hlavy svojho otca Jupitera (grécky Zeus), ktorý zožral jej matku ( Metis ) v neúspešnom pokuse zabrániť jej pôrodu.

Odporúča: