Aká je dynamika teológie oslobodenia?
Aká je dynamika teológie oslobodenia?

Video: Aká je dynamika teológie oslobodenia?

Video: Aká je dynamika teológie oslobodenia?
Video: СОБИРАЕМ My AMG GT R с Нико Росбергом! 2024, Smieť
Anonim

Teológia oslobodenia . Teológia oslobodenia , náboženské hnutie, ktoré vzniklo koncom 20. storočia v rímskom katolicizme a ktoré sa sústreďovalo v Latinskej Amerike. Snažila sa uplatňovať náboženskú vieru tým, že pomáhala chudobným a utláčaným prostredníctvom zapojenia sa do politických a občianskych záležitostí.

Čo je teda hlavným cieľom teológie oslobodenia?

Teológia oslobodenia navrhuje bojovať proti chudobe riešením jej údajného zdroja, hriechu chamtivosti. Pritom skúma vzťah medzi Christianom teológie (najmä rímskokatolícky) a politický aktivizmus, najmä vo vzťahu k ekonomickej spravodlivosti, chudobe a ľudským právam.

Tiež viete, kto je zakladateľom teológie oslobodenia? Gustavo Gutiérrez Merino

Po druhé, aké sú kľúčové princípy teológie oslobodenia?

Definoval Gutierrez (11). teológie ako „kritickú úvahu o praxi vo svetle Božieho slova“. Teológia oslobodenia má dve základné princípy : po prvé, rozpozná potrebu oslobodenie z akéhokoľvek druhu útlaku – politického, ekonomického, sociálneho, sexuálneho, rasového, náboženského; po druhé, tvrdí, že teológie musieť

Čo je teológia oslobodenia PDF?

Teológia oslobodenia je hnutie v (rímskokatolíckom) teológie ktorého cieľom je oslobodiť ľudí. z nespravodlivého ekonomického, politického alebo sociálneho kontextu. Pritom primárne interpretuje. učenie kresťanstva vo vzťahu k utrpeniu.

Odporúča: