Aký je najstarší jazyk na svete Kannada alebo Telugu?
Aký je najstarší jazyk na svete Kannada alebo Telugu?

Video: Aký je najstarší jazyk na svete Kannada alebo Telugu?

Video: Aký je najstarší jazyk na svete Kannada alebo Telugu?
Video: Slovanské jazyky 2024, Smieť
Anonim

Kannada je jedným z Drávidov jazykoch ale je mladší ako tamil. The najstaršia Kannada Nápis bol objavený v malej komunite Halmidi a datuje sa okolo 450 n. The Kannada skript úzko súvisí s telugčina skript; obaja sa vynorili z an Starý Písmo Kannarese (Karnataka).

Keď vezmeme do úvahy, ktorý jazyk je najstarším jazykom Kannada alebo Telugu?

telugčina je najstarší medzi dravdskými jazykmi. Kannada rozdeliť po telugčina z protodravidského Jazyk.

Možno sa tiež spýtať, je telugčina pôvodom z Kannady? The telugčina skript je odvodené z dynastie Calukya zo 6. storočia a súvisí s dynastiou dynastie Calukya Kannada Jazyk. telugčina literatúra začína v 11. storočí verziou hinduistického eposu Mahábhárata od spisovateľky Nannaya Bhatta. Medzi drávidskými jazykmi telugčina hovorí najväčšia populácia.

Podobne, ktorý jazyk sa objavil ako prvý Kannadčina alebo tamilčina?

Kannada je južný Indián Jazyk v indickom štáte Karnataka. Kannada je vznikol z Dravidianu Jazyk . telugčina, tamilčina , Malayalamare druhý juhoindický Vznikli jazyky z Dravidianu Jazyk . Kannada a Telugu majú takmer rovnaký scenár.

Je hindčina staršia ako tamilčina?

hindčina pochádzal z indoeurópskej lingvistickej rodiny tamilčina je potomkom drávidských jazykov. Hovorí sa ním aj v iných cudzích krajinách. tamilčina je veľa starší v porovnaní s hindčina . Je to najstarší z drávidských jazykov a jeden z najdlhších a najtrvalejších jazykov na svete.

Odporúča: