Bolo dôležitejšie osvietenie alebo veľké prebudenie?
Bolo dôležitejšie osvietenie alebo veľké prebudenie?

Video: Bolo dôležitejšie osvietenie alebo veľké prebudenie?

Video: Bolo dôležitejšie osvietenie alebo veľké prebudenie?
Video: Život po smrti 2024, Smieť
Anonim

The osvietenie mal a väčší , viac trvalý vplyv na atlantický svet a americkú spoločnosť Veľké prebudenie od ich vzniku okolo 18. storočia až po súčasnosť. The Veľké prebudenie ponúkol náboženskú reformu a zvýšil náboženský zápal, no odvtedy táto intenzita celkovo utíchla.

Len tak, aký je rozdiel medzi osvietením a Veľkým prebudením?

Začali sa oba pohyby v Európe, ale presadzovali veľmi rôzne nápady: Veľké prebudenie podporoval vrúcnu, emocionálnu religiozitu, zatiaľ čo osvietenie povzbudzoval k honbe za rozumom v všetky veci. Na oboch stranách Atlantiku sa britské subjekty potýkali s týmito novými myšlienkami.

Podobne, čo bolo prvé, osvietenie alebo veľké prebudenie? Prvé veľké prebudenie . V roku 1700 vzniklo európske filozofické hnutie, tzv osvietenie , prehnala Ameriku. Táto éra, nazývaná aj vek rozumu, položila základ skôr vedeckému než náboženskému svetonázoru. The Prvé veľké prebudenie postihla Britskú Severnú Ameriku v 30. a 40. rokoch 18. storočia.

Tiež, prečo bolo Veľké prebudenie dôležité?

The Veľké prebudenie rokov 1720-1745 bolo obdobím intenzívneho náboženského obrodenia, ktoré sa rozšírilo po celých amerických kolóniách. Hnutie znížilo dôraz na vyššiu autoritu cirkevnej doktríny a namiesto toho ju kládlo za vyššiu dôležitosti na jednotlivca a jeho duchovnú skúsenosť.

Ako Veľké prebudenie alebo osvietenie prispeli k začiatku americkej revolúcie?

Obaja osvietenie a Spôsobilo veľké prebudenie kolonisti, aby zmenili svoje názory na vládu, úlohu vlády, ako aj na spoločnosť ako celok, čo v konečnom dôsledku a kolektívne pomohlo motivovať kolonistov k vzbure proti Anglicku.

Odporúča: