Čo je to symbolická legenda?
Čo je to symbolická legenda?

Video: Čo je to symbolická legenda?

Video: Čo je to symbolická legenda?
Video: 1. Легенда как фольклорный жанр. 2024, Smieť
Anonim

Mapa legenda alebo kľúč je vizuálne vysvetlenie symbolov použité na mape. Zvyčajne obsahuje vzorku každého z nich symbol (bod, čiara alebo plocha) a krátky popis toho, čo symbol znamená.

Podobne sa môžete pýtať, čo znamenajú symboly?

Symboly majú formu slov, zvukov, gest, nápadov alebo vizuálnych obrazov a používajú sa na vyjadrenie iných myšlienok a presvedčení. Napríklad červený osemuholník môže byť a symbol pre "STOP". Na mape môže modrá čiara predstavovať rieku. Číslice sú symbolov pre čísla. Abecedné písmená môžu byť symbolov pre zvuky.

Po druhé, čo nazývate legendou? Môžete použiť názov legendy opísať: ako boli vypočítané hodnoty údajov (ľudia na míľu štvorcovú), jednotky hodnôt (tisíce akrov), zdroje údajov (HDP USA z roku 2001 od Medzinárodného menového fondu) alebo iné podrobnosti o údajoch na mape.

Vzhľadom na to, čo je kľúč alebo legenda?

Geografický glosár BSL - Kľúč alebo legenda - definícia Definícia: A kľúč alebo legenda je zoznam symbolov, ktoré sa zobrazujú na mape. Napríklad kostol na mape sa môže zobraziť ako kríž, kríž pripevnený ku kruhu, kríž pripevnený k štvorcu. Symbol PH znamená Public House, alebo pub.

Na čo sa používajú symboly v legende?

Symboly sú použité keď nie je dostatok miesta; a symbolov predstavujú rôzne veci na mape. Všetky symbolov sú zoskupené v legenda alebo kľúč, kde vám povie význam každého z nich symbol . Keďže mapa je zmenšená reprezentácia skutočného sveta, mapa symbolov sú použité reprezentovať skutočné predmety.

Odporúča: