Čo je to postava so 6 stranami?
Čo je to postava so 6 stranami?

Video: Čo je to postava so 6 stranami?

Video: Čo je to postava so 6 stranami?
Video: AIRDROP METAROBOX ПОЛУЧИ 500$ ИГРОВОЙ МОНЕТОЙ 2024, Smieť
Anonim

päť- obojstranný tvar sa nazýva päťuholník. Asix - obojstranný tvar je šesťuholník, sedem obojstranný tvar sedemuholník, kým osemuholník má osem strany … Pre mnoho rôznych typov polygónov existuje názvov a zvyčajne ich počet strany je dôležitejšie ako názov tvar.

Aký tvar má týmto spôsobom 6 strán?

šesťuholník

Tiež viete, čo je tvar s 10 000 stranami? V geometrii, myriagon resp 10000 -gon je mnohouholník 10 000 strán . Niekoľko filozofov použilo pravidelný myriagon na ilustráciu problémov týkajúcich sa myslenia.

Majú teda šesťuholníky 6 rovnakých strán?

Pravidelné Šesťuholníky Pravidelný šesťuholník má šesť strán že sú všetky kongruentný , alebo rovný v meraní. Pravidelný šesťuholník je konvexné, čo znamená, že body šesťuholník všetky smerujú von. Všetky uhly reguláru šesťuholníky sú zhodné a merať 120 stupňov.

Je to uzavretý tvar so 6 stranami?

Pentagon: The uzavretá postava ktorý je tvorený piatimi rovnými čiarami je známy ako päťuholník. šesťuholník: Thesix - obojstranný mnohouholník je známy ako šesťuholník. Sedemuholník: Mnohouholník so siedmimi strany sa nazýva sedemuholník. Oktagon: Ako už názov napovedá, Osem- obojstranný polygón je známy ako osemuholník.

Odporúča: