Kto bol Ľudovít Napoleon III. Čo robil v roku 1852?
Kto bol Ľudovít Napoleon III. Čo robil v roku 1852?

Video: Kto bol Ľudovít Napoleon III. Čo robil v roku 1852?

Video: Kto bol Ľudovít Napoleon III. Čo robil v roku 1852?
Video: Наполеон III и Вторая Империя во Франции (рус.) Новая история 2024, Smieť
Anonim

Napoleon III , taktiež známy ako Louis -Napoléon Bonaparte (1808 – 1873) bol prvým prezidentom Francúzskej republiky a posledným francúzskym panovníkom. Vyrobené prezident ľudovým hlasovaním v roku 1848, Napoleon III nastúpil na trón 2. decembra 1852 48. výročie jeho strýka, Napoleon I 's, korunovácia.

Podobne sa môžete opýtať, kto je Napoleon III. Akú úlohu zohral?

Po revolúcii v roku 1848, v roku 1850, Napoleon III bol zvolený za prezidenta druhej republiky. On pôsobil v tejto funkcii až do roku 1852, kedy on bol urobený cisárom - pozícia on držal až do roku 1870, keď katastrofálna francúzsko-pruská vojna viedla k jeho zajatiu. On bol zosadený a poslaný do Anglicka, kde on zomrel v roku 1873.

Okrem toho, ako Napoleon III použil nacionalizmus? Napoleon III bol nacionalista a chcel spolu reorganizovať Európu Nacionalista línií a tým získať vplyv pre Francúzsko a seba. Francúzsko pomaly smerovalo k demokracii v predvečer francúzsko-pruskej vojny. Budovanie národa v Taliansku: Pred rokom 1850 nebolo Taliansko nikdy zjednotenou krajinou.

Čo tu obnovil Ľudovít Napoleon?

Národné zhromaždenie bol rozpustené a všeobecné mužské volebné právo obnovené . Louis - Napoleon vyhlásil, že nová ústava bol bol zarámovaný a povedal, že to zamýšľa obnoviť „systém zavedený Prvým konzulom“. Takto sa vyhlásil za doživotného prezidenta a v roku 1852 za francúzskeho cisára, Napoleon III.

Prečo bol Napoleon tretí dôležitý?

Chcel tiež bývanie pre robotníkov a ich rodiny a verejné záhrady otvorené pre všetkých. Napoleon III viedol niekoľko vojenských ťažení. V Krymskej vojne (1854-1856) sa Francúzsko spojilo s Britániou a Osmanskou ríšou proti Rusku a vyhralo víťazstvo, ktoré mu dalo dôležité miesto v Európe.

Odporúča: