Aká je Platónova definícia lásky?
Aká je Platónova definícia lásky?

Video: Aká je Platónova definícia lásky?

Video: Aká je Platónova definícia lásky?
Video: Definicia lasky cz film 2024, Apríl
Anonim

Platonická láska ako vymyslel Platón obavy stúpajúce cez úrovne blízkosti k múdrosti a skutočnej kráse od telesnej príťažlivosti k individuálnym telám k príťažlivosti k dušiam a nakoniec k spojeniu s pravdou. Toto je staroveký, filozofický výklad. Platonická láska je v kontraste s romantickým láska.

Tiež viete, čo je Sokratova definícia lásky?

Láska nemôže. byť krásny, pretože je to túžba vlastniť to, čo je krásne a jediné. nemôže túžiť po tom, čo už má, Sokrates argumentuje. To láska . nie je samo o sebe nič dobré, ale je len a znamená k dosiahnutiu vecí.

Navyše, čo povedal Sokrates o láske? Lebo múdrosť je najkrajšia vec a Láska je z krásneho; a preto Láska je tiež filozof: alebo milovník múdrosti, a byť milovníkom múdrosti je v strede medzi múdrymi a nevedomými. Taký, môj drahý Sokrates , je prirodzenosť ducha Láska.

Možno sa tiež opýtať, ako filozofi definujú lásku?

Definícia z Láska : filozofia . Od staroveku, Láska je jedným z hlavných záujmov filozofov . Vďaka do Platón, prostredníctvom svojho sympózia, táto otázka získala svoje šľachtické listy. Láska vo všeobecnom zmysle, môcť byť definovaný ako rozšírenie srdca smerom k inej ľudskej bytosti.

Ako Aristoteles definuje lásku?

Po prvýkrát, Aristoteles vymyslel slovo philêsis alebo „náklonnosť“. Ako taký presne zodpovedá fileínu alebo „ milujúca “ako Aristoteles definuje to v rétorike: „Nech si želať pre niekoho veci, ktoré považuje za dobré, pre toho človeka a nie pre seba“.

Odporúča: