Je alebo je ich veľké množstvo?
Je alebo je ich veľké množstvo?

Video: Je alebo je ich veľké množstvo?

Video: Je alebo je ich veľké množstvo?
Video: 📍 Как ПРАВИЛЬНО выпекать пряники и пряничные ДОМИКИ? 🏠 Ровные пряники под роспись, БЕЗ вырубок! ❌ 2024, Smieť
Anonim

Správne sloveso by bolo „je“, pretože sloveso musí súhlasiť s predmetom a „ číslo “je jednotné číslo. čísla by bolo množné číslo, a preto by správne sloveso bolo „sú“. Tristo je a veľké číslo . Toto je správne.

Potom je veľké číslo jednotné alebo množné číslo?

Na druhej strane, „The veľké číslo "berie a jednotného čísla sloveso, pretože identifikuje to, čo číslo je. Väčšina referencií uvádza, že „a číslo z“trvá a množné číslo sloveso, pretože znamená „niekoľko“alebo „veľa“. "The číslo z“trvá a jednotného čísla sloveso, pretože sa vzťahuje na číslo sám.

Podobne je 2 jednotné alebo množné číslo? Ďalší je " jednotného čísla " (jeden), "duálny"( dva ) a " množné číslo " (viac ako dva ).

Tiež viete, je číslo alebo je číslo?

Rýchla odpoveď Termín číslo of je takmer vždy množné číslo. (napr. A číslo Keď sa používa ako podstatné meno odkazujúce na aritmetickú hodnotu, slovo číslo jednotného čísla. (napr. The číslo vzrástol.

Sú jednotné alebo množné?

Ak je podstatné meno jednotného čísla , použitie je. Keď to je množné číslo alebo existuje viac ako jedno podstatné meno, použite are. Mačka zje všetko svoje jedlo.

Odporúča: